Χρήση email λογαριασμού τομέα @onoma.gr μέσω Gmail

Κοινοποίηση:

Εάν είστε κάτοχος διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ενός τομέα ή ψευδωνύμου, που χρησιμοποιείτε στο πλαίσιο της εργασίας ή της επιχείρησής σας, όπως @onoma.gr, μπορείτε εκτός από το να λαμβάνετε τα επαγγελματικά σας μηνύματα (email) στο Gmail λογαριασμό σας, να στέλνετε και μηνύματα στα οποία αποστολέας θα φαίνεται η συγκεκριμένη διεύθυνση, μέσω του Gmail λογαριασμού σας.

Κάθε φορά που θα θέλετε να στείλετε κάποιο email θα επιλέγετε δηλαδή από ποιον λογαριασμό θέλετε να γίνεται η αποστολή και ο οποίος θα φαίνεται σαν αποστολέας.

Μπορείτε επομένως να κάνετε χρήση μόνο του Gmail λογαριασμού σας μέσω του περιηγητή (browser) που χρησιμοποιείτε ή και μέσω ενός email client (thunderbird, mailbird, κτλ). Ακόμα και μέσω του τηλεφώνου σας (android, iphone).

Βασικά πλεονεκτήματα ο δωρεάν χώρος 15 GB που σας διαθέτει το Gmail, η μη χρήση χώρου για τα επαγγελματικά σας email στον server και η λήψη και αποστολή μηνυμάτων από οπουδήποτε.

Ας ξεκινήσουμε με τα μηνύματα που λαμβάνετε.

Αυτό το έχουμε ρυθμίσει ήδη εμείς μέσα από τον server. Να γίνεται προώθηση δηλαδή όλων των μηνυμάτων που λαμβάνετε στον Gmail λογαριασμό σας. Μπορεί να γίνεται και σε οποιοδήποτε άλλο λογαριασμό (yahoo, hotmail, κτλ) που χρησιμοποιείτε.

Αφού γίνεται λήψη όλων των μηνυμάτων που σας στέλνουν στο Gmail σας, γιατί να μην ρυθμίσετε στον επαγγελματικό σας λογαριασμό email του τομέα σας (@onoma.gr) να μην αποθηκεύονται καθόλου σε αυτόν μηνύματα; Να μην έχετε κάθε τόσο την έννοια να σβήσετε μηνύματα για να μην γεμίσει ο χώρος;

Ας δούμε πως γίνεται η ρύθμιση του email του τομέα σας ώστε να μην αποθηκεύονται μηνύματα σε αυτόν.

Σε προηγούμενο άρθρο μας σας δείξαμε πως να αλλάξετε τον κωδικό σας μέσα από το Roundcube.

Ακολουθείστε τα ίδια βήματα μέχρι τις «Ρυθμίσεις», δηλαδή μέχρι και το βήμα 4.

Στην συνέχεια στην σελίδα που θα ανοίξει κάντε κλικ στο «Filters» στην αριστερή στήλη «Ρυθμίσεις».

Στην δεξιά στήλη «Filters» που ανοίγει (εάν ανοίξει και άλλη στήλη, στην τελευταία) κάντε κλικ στο κάτω μέρος στο «+».

Στην σελίδα που ανοίγει δεξιά συμπληρώστε στο πεδίο «Filter name» ένα όνομα για το φίλτρο που βάζουμε, π.χ. Delete. Από κάτω στο «Filter Rules» κάντε κλικ στο «all messages», πιο κάτω στο «Filter Actions» βρείτε στην πρώτη λίστα το «Discard message», κάντε κλικ για να το επιλέξετε και τέλος κάντε κλικ στο «Αποθήκευση».

Πλέον τα email που λαμβάνετε θα έρχονται μόνο στον λογαριασμό σας Gmail και όχι στον server.

Στην συνέχεια θα δούμε τις ρυθμίσεις για να στέλνετε μηνύματα μέσω του Gmail.

1. Προσθέστε μία διεύθυνση email που σας ανήκει

 • Στον υπολογιστή σας, ανοίξτε το Gmail.
 • Επάνω δεξιά, κάντε κλικ στο εικονίδιο των ρυθμίσεων Ρυθμίσεις.
 • Κάντε κλικ στην καρτέλα Λογαριασμοί.
 • Στην ενότητα “Αποστολή μηνυμάτων ως” κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη άλλης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 • Εισαγάγετε το όνομά σας και τη διεύθυνση από την οποία θέλετε να γίνει η αποστολή του μηνύματος. Μην τσεκάρετε το «Θεωρήστε το ως ψευδώνυμο».
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Επόμενο βήμα.
 • Εισαγάγετε τον διακομιστή SMTP (π.χ. mail.simplenet.gr), καθώς επίσης το όνομα χρήστη (π.χ. info@simplenet. gr) και τον κωδικό πρόσβασής σας γι’ αυτόν τον λογαριασμό. Επιλέξτε στο πεδίο «Θύρα» το 465 και τικαρισμένο το «Ασφαλής σύνδεση με χρήση SSL».
 • Κάντε κλικ στην Προσθήκη λογαριασμού.

2. Επιβεβαιώστε τη διεύθυνση

 • Συνδεθείτε στον λογαριασμό που προσθέσατε. (εάν έχουμε κάνει ήδη προώθηση στον λογαριασμό Gmail θα λάβετε την επιβεβαίωση εκεί αλλιώς συνδεθείτε στο https://webmail.domain.gr).
 • Ανοίξτε το μήνυμα επιβεβαίωσης που λάβατε από το Gmail.
 • Κάντε κλικ στον σύνδεσμο.

Πλέον όταν θέλετε να στείλετε κάποιο email μέσα από το Gmail θα επιλέγετε τον λογαριασμό από τον οποίο θέλετε να γίνεται η αποστολή.